Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 
 
 

Kelderafdichtingen door Vochtschadeherstel NL B.V.

Kelderdichting

Een kelder is, samen met de funderingen, de basis van een stabiel gebouw. Als de keldermuren niet bestand zijn tegen de druk van het grondwater of overtollig oppervlakte water, krijg je last van vochtige keldermuren, vervelende vochtproblemen en schimmels.

Velen zien de kelder enkel als een opslagruimte maar vergeten daarbij dat de kelder in vele gevallen ook kan omgebouwd worden tot een permanent bewoonbare ruimte. Misschien droom je wel al jaren van een hobbyruimte of een bijkomend kantoor. Kijk eens bij onze projecten hoe een kelder een mooie gebruiksruimte is geworden!

Wateroverlast of optrekkend vocht is geen pretje. De gevolgen zijn nog veel groter, om maar een paar vervelende consequenties te noemen:

  • Uw energierekening gaat omhoog;
  • Uw gezondheid wordt aangetast (bijvoorbeeld door schimmel);
  • Uw leefruimte wordt verkleind doordat u de kelder niet meer kunt gebruiken.

    Heeft u last van vocht in uw kelder? Vochtschadeherstel Nederland lost het graag voor u op!


    Soorten kelderdichting en hun werking

Hoe een vochtige kelder het best aangepakt wordt, hangt af van het soort waterinfiltratie en de hardnekkigheid van het vochtprobleem. Huizen die gebouwd zijn in gebieden met een hoog grondwaterniveau vergen vaak een intensievere aanpak. Verder moet er ook rekening gehouden worden met de functie van de ruimte en het beschikbare budget.
 
De wanden voorzien van meerdere lagen waterdichte mortel. Eventuele binnenmuren, welke aan de buitenmuur grenzen, worden losgemaakt zodat de waterdichte laag als een soort kuip wordt aangebracht.(dit wordt in de volksmond bekuiping genoemd) De wanden kunnen voorzien worden van vochtbestendig saneerpleister met als resultaat dat de kelder er weer netjes uitziet.

Eventuele lopende waterlekken worden geïnjecteerd. Als blijkt dat de vloer ook lekt, ondergaat deze eveneens een grondige aanpak, waarbij de oude toplaag wordt verwijderd. Vervolgens wordt hij voorzien van een beschermende smeervloer. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd bij een draagkrachtige zelfdragende vloer.
Bij een niet zelfdragende constructievloer bent u genoodzaakt om deze eerst te laten verstevigen met een bewapeningsnet en vervolgens een betonnen vloer te storten. Hiermee wordt het opnieuw breken van de vloer door grondwater/waterdruk tegen gegaan.

Kelderdrainage
In sommige gevallen is de ondergrondse waterdruk te groot en valt het probleem niet volledig op te lossen met een traditionele kelderdichting. Kelderdrainage kan dan een optie zijn. De kelder is bij deze oplossing nog steeds vochtig maar zal je geen last meer hebben van stilstaand water. Ventilatie is hierbij erg belangrijk zodat de muren goed kunnen drogen. De kelder waterdicht maken zonder vocht is niet mogelijk met deze werkmethode.

Injecteren van de muren
Betonnen kelders vertonen doorgaans alleen waterlekkages op scheuren, grindnesten, stortnaden en dergelijke. Het kan soms ook volstaan om met speciale afdichtingsmiddelen de scheuren of gaten te repareren. De meest gebruikte methode om opstijgend vocht te bestrijden is het injecteren van muren. In combinatie met speciale harsen, gels en injectiemortels kan onder hoge of lage druk worden geïnjecteerd. Grindnesten worden zorgvuldig uitgehakt en met speciale waterdichte mortel dichtgezet.

Waarmee rekening houden bij het dichten van kelders?
Hou er rekening mee dat een kelder altijd gevoelig zal zijn voor vocht, gezien zijn beperkte contact met verse buitenlucht. Het is dan ook heel belangrijk om een goede ventilatie verwijzing naar ventilatie te plaatsen. Dit voorkomt schimmels en bacteriën.

Kunnen wij u ook helpen met het waterdicht maken van uw kelder? Neem gewoon eens contact op:

Offerte opvragen?

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren